Pár vlaků z hrůzy

Pár vlaků z hrůzy

Anotace: .........

Pár vlaků z hrůzy v oblacích páry
řítí se k tobě
po kolejích.

(spěchej!)

Nestůj tam v blátu neschopen křiku
krácen světlem lampy
jak můra s lebkou na známce.

Z vagónů bílé paže trčí,
se špínou za nehty
(to jak hrabali se ven ze svého korzetu)
hlásí se o slovo
a ukazují Babylónské věže.

Naše Matka na perónu kojí
...tuctu uplakaných,
které stejně nabídne splínu vlaku

(...přes růženec)
modlí se k pánbíčkářství
bez svědomí...

Strojvůdce se v poloprázdném tanci
polévá ohněm
a devatero andělů jej zamyká
(do nechutnosti)

To divadlo krutosti
(ukrutně!) ti trhá sluch
jak brzdy vlaku
uždibující na tvé pokoře!

Nakonec nás dostihly
a ty's sotva dopsal řádku...

Dlouhá fronta zájemců o stání
mává lístky;
nedočkavci špalají si po hlavách,
vyškrabují si oči a

holé vězeňské hlavy se smíchem
...pozorují
skalpel oddělující nádor žluče...

(...chaos...)

Přijelo pár vlaků z hrůzy

a za nimi se táhne jen

noctis
noctis
noctis
Autor Lavran, 06.05.2007
Přečteno 286x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

U mne je to stejné; a dík!

06.05.2007 20:38:00 | Bíša

...na tvoje básně si opravdu musím delší čas vyhradit...
číst jednou nestačí...kolikrát já se sem vrátila... magicky mě přitahují...

06.05.2007 17:23:00 | Lota

Paráda...opět jsem to musela číst víckrát, ale vyplatilo se:)

06.05.2007 15:52:00 | paranoidandroid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí