Později...

Později...

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Písně odjinud . . .

-"Později"-
Zaslechl jsem odpověď
asi to byla žena
jen tak napadlo mě

V pouličním davu
sten straceného slova
mne mimoděk míjel
Zápraží večera
s písní kosí
a přidušeným šumem dne
jako slepec bloudím
Těšínským nebem
tam a pak zase zpět
Jakoby nic nebylo důležitější
než jen tak jít
a pak se vracet

Na okraj dne
usedám v šeru pokoje
a hledám naději
že znovu objevím svá křídla
Že znovu vzlétnu jako pták
obdařen svobodou
Kde meze staví nebesa a Zem
a mezi tím
jak bájný Ikar poletím
malicherný sen.......

-"Později"-
vrací se ozvěna
rušena deštěm tlumeným
i dechem znaveného města.
Ulicí průvod jde
Vpředu klaun
v růžové sukýnce za ním
........je balerina
a vzadu hudec
na píšťalu píská

Deštěm obtěžkané Nebe nad Těšínem
zvolna pohasíná
Dnes nebude měsíce ni hvězd
Jen píseň o tom
...-" že kdybych se narodil před sto léty"-...
někde za rohem
zpívá starý klaun
a k tomu tančí balerina

Mrtvý je Sachsenberg
do tmy probleskne
pár světel
ze staré hospody
někde křápnou dveřmi
když bylo třeba odejít
A svíce kaštanů
pozhášel kostelník

-"Později"-
Nese tichou nocí
chladný vánek
Špatný humor
pro krátký spánek
Než přejde klaun
do své maringotky
na věži odbíjí půlnoc
Zhasnuto mají
i v tiskárně u Prohazky
Je prvá májová nedělní noc
a ve výklenku
na Divadelní
stejně jako tenkrát před léty
......... já s Janou
pod rozkvetlým jasmínem se vlní pár
svým prvním polibkem

Ne, není
a nikdy nebude
-"později"-
Později se nekoná
Provždy je jenom chvíle
která se právě teď odbývá
..................a žádná jiná...
Autor Těšínský, 06.05.2007
Přečteno 306x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...později daný okamžik nemůže být...později může být i líp...později už nemusí nikdy být...

Ota Pavel:
Nečekat, že v budoucnu přijde něco, co bude to pravé, protože je možné, že to pravé přichází právě teď a v budoucnu nic krásnějšího už nepřijde.

06.05.2007 18:17:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí