včera, dnes i zítra

včera, dnes i zítra

Anotace: dílo mé a jedne zamilované do nezamilované doby, jak před léty tady mezi námi byla ještě..

Ten pocit, vídám na tisícekrát.
Včera, dnes i zítra.

Modřiny v dlaních. Kostky osudu.
Nevěřím Vám. Všechna ta slova,
moje, vaše i jejich
nenávidím.
Chci neslyšet, nevidět a hlavně
necítit

jen se Třpytit jako rosa na sedmikráskách
Černá být a neviditelná zároveň.
Chci uvěřit, že není vůbec nic.

Ale nejde to. Cítím v zrcadlech
své oči, v panenkách mně znásilní
ta nicota v nich
a to srdce - chladné, nemocné..

..taky by, nemuselo být

A červený noci v medvědím objetí,
roztrhaný plyš strachem ze sebe
a slova i čísla vyryta
z toho vzteku, z té nervozity, strachu
na zdech u postele
na které mi před lety
vylepili tapety se zelenými dinosaury.
Nesnášela jsem je.

A teď jsou zelený celý
Zdi pocity i motýli v tvých očích
Zvrací mé protinárazy
A neumějí pomáhat krásným úsměvem
Je to jen zájem rozkradených hvězd

Hvězdy. Jen jedna
hvězda, nebyla zabita tvou sebeláskou.
Nebuď tak ironický, vzdálený.
Zabij ji, konečně už. Zabij i mně.

Oba dobře víme, že to chceš.

Dobře víme.. před city odjakživa utíkám,
Ale teď mě ani nebe
neprohlédneš - jsem svůj vlastní mezisvět
s krví za nehtama, (ani to nebolelo)

Dobře víš, dobře vím. Já jsem ty
a ty jsi já. My dva a přece jeden.

Jeden jediný hryzanec v jablku co musí spadnout
- dokázat další zákony -
ale umíme lítat na zelených slonech
a smát se sobě do očí (nebolí to…)
a plakat, dovedeme. Každá slza jedno
sousto. Chutnají mi.

A vím jistě, že nikdy nepřestanou mít důvod,
Hledám ho v sobě
Ale nacházím všude, jen ten pocit co ho vídám
na tisícekrát...
Autor BlackTangerine, 08.05.2007
Přečteno 510x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak takovou dlouhou basnicku jsem snad na Literu jeste neprecetl. :D Mozna je to tema praskama na zlepseni koncentrace.. Zaujula proste, no. Je to supr, co dodat.. Jednou, az nas duha omrzi.. zastrelime se navzajem :D

08.05.2007 22:44:00 | Trapné děťátko

Pocity jsou...budou...co ale s nimi?!
Místo těch černě tečkovaných... nebo modrých modřinami... navrhuju všechny barvy duhy...Červenková Oznamuje Že Zítra Máme Fraj...tak mě ty barvy naučila moje maminka, když jsem byla dítě...dodnes si to pamatuji...jak jdou barvy duhy za sebou :-) čevená -oranžová-žlutá-zelená-modrá-fialová :-)

08.05.2007 21:55:00 | no

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí