Proměna

Proměna

Anotace: "Miluj mě. A nemůžeš-li mě milovat, měj mě aspoň rád. A nejsi-li ani toho schopen, pak mě nenáviď - i to je cit člověka."

Láska a nenávist
jako by byly sestry,
jedna plná záště,
ve druhé kvete štěstí.

Cítila jsem jeho vůni
je to už pár let,
pak však Tvoje pravda
trochu změnila mi svět.

I přes moje oči
strachem zavřené,
vnímala jsem city
žalem zastřené.

Kolik sobectví
Tvá slova skrývala,
pod tíhou na hrudi
jsem sotva dýchala.

Však láska kvetla dál
i ve vyprahlé duši,
Ty's zastavit chtěl srdce
co pro Tebe jen buší.

Už dávno nepřemýšlím
nad Tvojí krutostí,
když moje ideály
bral jsi mi s radostí.

Kde hranice je
mezi "moc" a "málo"..?
Co všechno ještě skousnout,
aby to za to stálo..?

Co udělá dlouhá bolest
s lidskou duší..?
Jak moc otupí ji
snad nikdo netuší.

Ani Ty to nevíš,
a že jsem stejná jsi si jist,
však místo lásky
k Tobě zůstala jen nenávist.
Autor glifada, 12.04.2005
Přečteno 373x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí