Snění v uspěchaném světě

Snění v uspěchaném světě

Anotace: Není nad to se zasnít, zpomalit ten rychlý běh života.

Každý z nás má plno snů,
ke splnění není zase tolik dnů.
Pořád někam spěcháme,
šanci vše stihnout nemáme.

Stačí přeci přibrzdit trošičku,
nastavit tvář rannímu sluníčku.
Projít se bosa rosou ranní,
vždyť tohle už lidé skoro nezanjí.

Pro mě je důležitý svět koní,
jak krásný je zvuk, když podkovičky zvoní.
Jak krásné je pozorvat jej za svítaní,
když vše zalije slunce ranní.

Večer když zařehtá do tmy,
pletu si to skoro se sny.
Jen jeho obrys v dálce vidím,
na co zrovna myslí, nevím.

Sotva znatelné dýchá, stojí sám,
jako černá perla, černý pán.
Tohle zvíře nežádá zkrocení,
ale jen pouze pochopení.

Jako by se najednou zastavil čas,
začal tikat už jen pro nás.
V jeho očích ohnivá jiskra,
kdo si jeho důvěru získá?

Najednou se do cvalu dává,
s jeho černou hřívou si větřík pohrává.
V jeho pohybu tolik energie, odhodlání,
kolem něj neviditelná síla a on pryč uhání.

Dívala jsem se za ním dlouze,
snad to nebyl sen pouze.
Ty pocity ve mě zůstaly,
i když mé oči tu krásu hledaly.

Stačí se v životě zastavit na chviličku,
pohladit třeba i tu nejmenší kytičku.
Říc někomu "Mám tě rád",
vždyť tu nejsme napořád.
Autor Pferdgirl, 12.05.2007
Přečteno 407x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Píšeš moc smutně, ale hlavně za poslední sloku, zvláště poslední dva verše dávám plný počet.
V Tvém věku by ses měla více usmívat, co máme dělat my, řekněme starší a ne příliš zdraví.(chci doufat, že jsi zdravá, jinak se omlouvám) "šel chlapec s bílou hůlkou..
...každá trampota má svou mez...
Přeji Ti pěkný úsměv a hodně důvodů pro něj...
Život bývá pěkná mrcha,
a ta mrcha rychle prchá,
proto prchá, jako mrcha,
a nás čeká další sprcha...
Že jsme mrše ve sprše,
tak nás o vše očeše...hi

09.07.2007 19:35:00 | zzlatý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí