A pak přišel postapokalyptický leden

A pak přišel postapokalyptický leden

Anotace: .........

Sedíme s Bohem na malém poselství
a chytáme v náruče suchého sněhu.
Motýlek z krasohledu
nám přistává do pavučiny,
v malé epoše třímá předtuchu...

(...a mráz nám černá údy)

Trefně jmenujeme divoká mračna,
z popelu socháme cynického Davida
a do mondénního mlžného oparu
vážeme, vplétáme, zašíváme
poslední večeři Páně…

(...jejíž sardonický chléb nám láme
bolavý zub)

Na enklávě útěků vršíme domino
zpět do dlouhého hada rajských požitků,
přitom však gagréna nám okusuje hlavy
a devátý led drží v šatlavě poslední kus

lidství...

V plechovce elegií opatruji
hřeb z Kristova kříže
a Bůh, který není

křtí Einsteinův odkaz...
Autor Lavran, 12.05.2007
Přečteno 269x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No fíha, tak ta je hodně povedená. Asi trochu žárlim, ale fakt jen malinko, každopádně republice a Lavranovi vzdejme čest...

13.05.2007 10:04:00 | Sophia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí