Sklerotická paměť

Sklerotická paměť

Anotace: ... --- ...

Sklerotická paměť národa
který se z části vždy zaprodá
nemůže mu ke cti sloužiti
než takovou tak raději ji nemíti

rudým lumpům slunce svítí
již nemusí být ostražití
ze soudruhů jsou dnes páni
ač proletář byl jejich zbraní

vždycky ho jak póvl brali
soucit s ním jen předstírali
dodnes řídí firem spoustu
ne a ne pryč z dobrých postů

Zeptal se mě jeden přítel
píšeš proletářský liter?
Ne - ale proč vlastně jedni
nejsou za nic odpovědni

prohnilí jdou proti prohnilým
to co mohli to již zničili
ztučňují však konta vlastní
zmůže něco protest básní?

Podvody podrazy podplácení
patří k činnosti každodenní
nikdo z nich netouží po změnách
a dávno ze žádných nemá strach

neboť jim to klidně trpíme
rozhořčení v chlastu zas topíme
máme své zahrádky a sady
a jako vždy nevíme si rady
Autor Heron, 14.05.2007
Přečteno 251x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí