Kapsy plné štěstí

Kapsy plné štěstí

Anotace: tak tohle je opravdu slovní průjem, najděte si v tom, co chcete, snad někteří vytuší satiru a jiná násilí mezi řádky...

Kapsy plné štěstí

Sedával na mezích polštářových peříček
S červánky vodil domu své ovečky
Ze starých dob do moderních chrámů
Přiváděl stádo pást na tučné hlášky policie

Vlci z pekla věčně jsou lační
V drožkách politických výroků
Čistí si boty o hříchy druhých
O ovčí vlnu bez poskvrny

Byl smutný když ztratil své stádo
A možná neměl na boty, byl bos
A mrznul, když chodil ulicemi
Srdce ho hřálo, měl kapsy plné štěstí

Peklem procházel a všude hledal
Pod rudou hvězdou kříže nesvítí
Za každý hřích hřeb do rakve
Týrání, vydírání, levné obchody

Kdo snímá vinu? Kupte mu úsměv!
Lékárníci už neprodají víc než musí
A on chudák umrznul
A nenašel nic než sliby

Hledal někoho, kdo by věděl, znal
A nikdo neznal a nikdo nevěděl
Z děravých kapes rozházel
Všechno uplacené štěstí…
Autor Gabrielle Taroka, 14.05.2007
Přečteno 285x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to je něco!!!

14.05.2007 22:02:00 | Bíša

oh, no mohl být rád, že mu někdo aj ty kapsy neukradl. Bo v dnešní době se krade vše. hihi sranda. Jinak moc povedená báseň ... je v ní něco .. co strašně zaujme..) Je to jako ta písnička .. ))

14.05.2007 21:24:00 | Najlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí