Amulet

Amulet

Anotace: Trochu čarování....

Jsou opět tady
Jako už tisickrát dříve
Všechny mé strachy
A pokaždé je jich více

Staré jsou zase o něco větší
A našlapují potichu
Ty nové jsou hrozivější
Nesou silnější jed v kalichu

Uplakaná a schoulená pod dekou
Snažím se nedýchat
Musím ten bludný kruh rozetnout
A protilék namíchat

Těm nekonečným děsům uniknout
A nevědět o ničem co bolí
Těžké a špinavé boty viny zout
Vyhledat byliny co hojí

Najít kámen odpuštění
Svařit slova z jeho básní
Vmíchat úsměv malých dětí
Zahřát teplem blízkých dlaní

Přidat prach z křídel andělských
Jehličí z klobouků malých hříbků
Sůl z očí čtyř nešťastných
Železný knoflík od starých skřítků

Potom ukovám jemný řetízek
Ze všech snů svých
K srdci zavěsím malý amulet
A nebude už strachu zlých
Autor Písnička, 14.04.2005
Přečteno 346x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

pod jiskrou stromečku
naději, lásku
štěstí snad stopečku

myšlenky které máš
ať se silou pegasů
do veršů poskládáš

múzy sny krásné
k tobě se přitulí
pro tvoje básně

Děkuji za to, že jsem Tě směl číst a přeji spoustu nápadů a inspirace. Buli :-)

24.12.2006 08:08:00 | Buližník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí