Svatý Václave

Svatý Václave

Anotace: slova přišla sama při návštěvě rotundy v Budeči

Ó svatý Václave,
což tvůj duch zde bdí,
pohleď kdo v tvé zemi vládne
a co udělali s ní.

Požehnej našim mečům,
ať cizáky a zrádce vyženem.
Ať ze spásných plamenů,
novou zem pozvednem.

Povstaňte blaničtí rytíři,
přišel už váš čas.
Vytaste meče v slunci zářící
Ať česká zem probudí se zas.
Autor korzar, 03.03.2012
Přečteno 1279x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí