Bazén v Jakutsku

Bazén v Jakutsku

Anotace: Prdění mozku.

Sbírka: S děravým parapletem

Hrozný puch
Přestárlý kozí sýr smrdí podpálen plamenem
A pak ten pach
z úst

Když namočíš špičku pera do lahvičky Inkoustu
Rozvíříš hladinu
myšlenek
Každá z nich co sil
na vlastních nožkách
Utíká z mé hlavy

Hlava má
rozbita kladivem
Vypouští myšlenky proudem
Kouř jako z dýmky
Někteří mysleli
Že je to požár
Požár v mém srdci
Z hlavy kouř

V lese u Pradědu
říkávala jsi mi verše
na dobrou noc
Já usínal v tvém náručí

Kytaru už dávno spálil jsem
v ohništi
a popel
Smísil s vodou
a vypil
Chutnala kovově

Já zatím stál
ve frontě na šunku
Zabalili mi ji do sáčku
Tak i moje mládí
Udušeno jest

Toulat se uličkami Starého Města
To bys rád
a potkat svatého Václava
Potřást mu pravicí
a zavést ho
Do pasáže Lucerna
Tam sedí na břichu
Ty se směješ
A on?

V New Yorku
Oblaka chtěl by roztrhat svými věžemi
Chybí jim zvony
Budou bít na poplach
Na konci světa
V New Yorku nikoliv
Ticho

A v tu dobu
někde na Uralu
Zdechnul vlk
Koho to zajímá
A v Jakutsku?
Hloubí díru na bazén
Autor El Vuelta, 08.11.2012
Přečteno 489x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je prostě fajna. Dyk víš...RM.

09.11.2012 21:03:37 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí