Ti dva a čas

Ti dva a čas

Anotace: ...

 

 

Neodbytný kandidát

 

Miloši, Miloši, Miloši…

proč radši nemluvíš s choroši

mohl jsi užívat důchodu

kdekterý chodíval pro vodu

 

do tvojí vesnické poradny

nehledě na členské základny

Hodláš tu strašit jak Gorgona

že tehdy vybrali egona?

 

 

 

Zrádný kandidát

 

Emigrant není dobrá nálepka

v zemi, kde mozky byly vymyty

kde bolševik to nahrál na Pepka

který měl ihned zálusk na byty

 

jež pozbývali ti, kdo odešli

aby se nemuseli pozvracet

do zdejší močůvky se nevešli

jediný nárok - už se nevracet

 

a Pepa, který neměl odvahu,

vyzkoušet peklo cizích nejistot

přiohnul lehce svoji povahu

aby se nepřipravil o místo

 

na slunci při májovém průvodu,

kde chodili jsme slavit zbabělost

defilé továren a závodů

dětičky, puberta i dospělost

 

 

 

 

 

Autor vkl, 25.01.2013
Přečteno 567x
Tipy 3
Poslední tipující: Joe Vai, Jan Voralberg
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí