Politika a jiné násilí

Politika a jiné násilí

Anotace: Takové krátké zamyšlení

Sbírka: Homo politicus

Dnes TOP guru, kdysi lidovec,
tváří se jako chroust, chová jak blbec.

Někteří narudlí po revoluci zmodrali,
aby si funkce pěkně znovu rozebrali.

Napoleon z Elby utekl, opět vládne,
čeká se na Waterloo až definitivně padne.

Důchodce z Vysočiny si zvýšil důchod,
snad z nás neudělá nový evropský záchod.

V republice zní: Máš naše knížátko dávno spát,
neúspěšný, věčně unavený, prezidentský kandidát.

Vlastička nám dozpívala, možná chystá nový hit
s názvem: Buď Kalouskův přítel, budeš stále fit.

Sport s neustálými přestupy - to jest politika,
pozor na cenzuru, ať nepoznáš, jak bolí kritika.

Ve vězení někteří popíjejí milionové víno,
s úsměvem na rtech, tak vypadá politické dno.

Chlapci to přece myslí naprosto upřímně,
nad zproštěním viny zapláčou dojemně.

Kdyby politici proměnili své lži ve finance,
bylo by veselo v Národní bance.

A tak po volbách každý volič pořádně pláče,
do jakého průšvihu český politik opět skáče.

Existuje jediná jistota - konec světa,
zatím se tu šíří jen předvolební osvěta.
Autor Rezka Štrochová, 11.04.2013
Přečteno 539x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Koukám, že to bereš z jedné vody načisto. Ale politika je pěkné bahno, to je fakt. Zvláště závěr básně se Ti povedl.

19.04.2015 10:55:15 | Adramelech

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí