Česká komedie

Česká komedie

Anotace: -.-

"Naše Česká Republiko"
- Ty můj rodný kraji,
jsi jak divadlo bez publika
kde špatní herci hrají.

Na programu -komedie-
v hlavní roli Václav Klaus,
jmenuje se Amnestie,
věznice si broukaj blues.

Když se vězeň vrátí domů
a cestou nic neukrad,
ve volbách má dát hlas komu?
Co jim v base zpíval Rath?

Prozpěvoval baladu o politické bráně,
o Zemanovi a o hradu
a jak zvýší daně.

A jsou tu volby, vše se změní,
vězni jsou zpět ve vězení.
Mají to už v palci,
venku nemaj šanci.

A tak Zeman vyhrál volby
a zasadil sémě,
slivovice, jeho hobby,
jsme fakt vtipná země.
Autor Marči, 01.03.2014
Přečteno 426x
Tipy 2
Poslední tipující: poeta
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdo volá: Ať Zeman žije?
za to může amnestie,
že - ač nám to dobře nezní -
řvou jen propuštění vězni.

Mé přání snad divné není:
jak Havel šel na Hrad z basy
šlo by to, ač těžko - asi...
moh by Zeman do vězení!

01.03.2014 15:06:58 | aravara

Díky za básničku, velmi výstižná..

02.03.2014 14:20:14 | Marči

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí