Tatínku

Tatínku

Anotace: Tatínku, musím ti něco říct, ale stydím se zato, česká zem ocitla se v době chladné....

Tatínku, musím ti něco říct, ale stydím se zato,
česká zem ocitla se v době chladné.
Člověk, kterého si zvolil lid, nestojí za to,
a udržet si čistou mysl dnes není snadné.

Na výběr tu byla kavárna vídeňská,
ale oni zvolili knajpu zakouřenou.
Mohla tu býti atmosféra lázeňská,
teď máme pověst ostudně zachmuřenou.

Je mi líto tatínku,
již nejsem hrdý občan.
Nectím hodnoty lidem zvolené.
radši bych byl na severní točnu poslán.

Nepoznal jsem tvojí vládu,
však uctívám tvé hodnoty.
Už nechci žít v mé zemi rodné,
však vlastenec jsem jako ty.

Stud mě žene až za hranice,
jedu z tvého nádraží.
Cizím vzduchem plním plíce,
vlak na kolej naráží.
Autor vojta s, 01.03.2014
Přečteno 423x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mohli jsme mít "kavárnu vídeňskou" v podobě Karlíka Schwarzenbergů? Nevím, co vás na něm tak fascinuje. Vždyť je to prašť jak uhoď. Pláčeš na špatném hrobě, nebo jsi jedním z elitářů ;)
Ale po básnické stránce se to hezky čte.

22.04.2014 16:20:57 | LVCIVS VINICIVS TORQVATVS

I ty "vlastenče"...

01.03.2014 22:16:00 | Kaitlynn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí