UŽ ZASE JE TO JAKO KDYSI

UŽ ZASE JE TO JAKO KDYSI

Anotace: (Děkuji ti, Karle Kryle)

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM

 

 

Už zase je to jako kdysi

Zas ohýbáme záda

Zas zalézáme jako krysy

A řadíme se do stáda

 

Už zase jsme my to, co kdysi

Lížeme cizí nohy

Povahy máme stejné rysy

Asi k nim máme vlohy

 

I naše generace

Má svoje pamětníky,

Kritiky z emigrace

i tajné rozvědčíky

kulisy ty se mění

zůstává stejné klima

slíbili oteplení

a pořád je tu zima

 

Už zas honíme postavení

Tentokrát na Západě

A samet na tom nic nezmění

Jsme první otrok v řadě

 

Zas papouškujem hesla čísi

Zas si nás páník vzal do služeb

Zas jména zrádců na zdech visí

Máme jen samce, žádné muže

 

I naše generace

Má svoje disidenty

I šašky bez legrace,

opilé prezidenty

Hlasité znechucení

Zní z konferenčních sálů

Jen samé hysterčení

A pití piva – z žalu.

 

Zas prorokujem válku světů

Už zase výhružně se hřímá

Už zase střílíme z kulometů

Tentokrát na muslima ...

 

(... a s hubou rozmlácenou,

Nezůstáváme němí

Jo, stále jsme na kolenou

Ryjeme držkou v zemi!)

Autor Alija Harisović, 13.01.2015
Přečteno 501x
Tipy 5
Poslední tipující: zelená víla, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejsi náhodou i písničkář? Jestli ne, škoda, ale byl by z tebe dobrý.

19.01.2015 02:29:11 | LVCIVS VINICIVS TORQVATVS

Souhlasím, ale potom by se musel opravit jeden strašlivě ostrý ne-rytmus na rýmu "záda - do stáda". Ve zbytku to krásně šlape. Tady mě to vzalo za uši.

19.01.2015 13:11:13 | Tom Dvořák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí