GOSPODINE KOMANDANTE

GOSPODINE KOMANDANTE

Anotace: zašto je sve ispalo baš onako kako i jeste nakon 20 godina od dejtonskog (ne)sporazuma i završetka agresije na moju dragu Republiku BiH...

Sbírka: MEDŽNUN-NAME

 

 

Obraćam se vama kao bratu

Zajedno smo bili mi u ratu

Jedna snaga jedno rame

Šta to neki sad galame

Kao da nas više nema tu

 

Teško mi je sada se sjećati

Nismo htjeli za to život dati

Da opet zaboravljamo

Iste greške ponavljamo

Za koje se valja kajati

 

Gospodine komandante

Smeća su nam pune kante

Pune su nam kante smeća

i naša srđba sve je veća

U srcima puno nevolje

kada će to ići na bolje?!

 

Zar za ovo smo se borili

Dušmanima kičmu lomili

Ginuli i ulagali trud

zar je sve to bilo uzalud??!!

 

Vatra i barut još zaudaraju

I nadležni naši šta to stvaraju

Prepuna je zemlja ova

Varalica i lopova

I ubice se mirno šetaju

 

Šibičari nam se izrugavaju

I lažovi pravdu zagovaraju

Da smo htjeli što imamo

Šta hoćemo da ne znamo

Odlučuju za nas sami na kraju!

 

Za bilo kakve budalštine

Za koj' god izmet iz skupštine

Da povijest okrene leđa

Nam - narodu bez nasleđa

Bez opreza, bez otadžbine

 

Psovke, uvrede i lažne potvore,

A istinu - nikad ne zbore.

Klubovi i koja kuga

Što u njima samo cuga

Omladina iz dijaspore

 

Zašto smo se mrcvarili

Da bi opet sretni bili

Ali sada nas tu nevole

Il' je tako il' onako

Sve nekako naopako

Obrnuto gore na dole ...

 

Kažite nam seljačinama

Šta se to dešava sa nama

Zar je bolje vrijeme prošlo

il' još uvijek nije došlo

Svejedno, ipak smo sa vama

 

Kažite nam seljačinama

Za sve što je u novinama

Umorni smo od svačega

Da li poslije toga svega

Bićete i vi još sa nama??!!

 

Gospodine komandante...

(dal' branite prevarante?)

Autor Alija Harisović, 22.03.2015
Přečteno 593x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí