BÍLOBLEDĚ RUDÁ

BÍLOBLEDĚ RUDÁ

Anotace: Proti současnému krvavému režimu v Moskvě

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM

 

 

Rudou bělí v peroxidu
Stavitelé nové Archy
Pro tu svoji novou třídu
Havěť, zvěř a oligarchy

 

Vlídná tvář při chrámu
Pro svoje plebejce
Pop na mši žehná mu
Pro bělogvardějce

 

Represe sílící
Gulagy bez Stalina
Ze spárů milicí
Rodí se opričnina

 

Na Rudém náměstí
Pobledlá tvář se směje
Pak se zaťatou pěstí
Pro sebe tiše kleje

 

Na nábřeží Volhy
Již má úsměv krotký
Vlévá život pouhý
Do pár flašek vodky

 

Po Rudém náměstí
Kde revoluce tleje
Jde předzvěst neštěstí
Matičko Rusi, zle je

 

Pro Rusko, ne Rusy
V zemdlelých mozcích díra
Zasmrádlé psí kusy
Pro cara Vladimíra

 

Pohlednice z Tartúsu
Po ní další z Krymu
Z vojenských pokusů
Vrací se každou zimu

 

Sám pro sebe kaviár
A pro mužiky kaši
Servíruje nový car
A jeho banda Naši

 

Těžký vzduch v Evropě
A potlesk v kruzích tmářů
Válí se v příkopě
Vedle těl novinářů

 

Útlak, bezpráví a faleš
Z úst se mu dere a z nozder syčí
Nezvykneme si nikdy na lež
Vladimire Vladimiroviči

 

To prý před velmocemi
Hájíte všechen lid
Nevěřím! Chce proto se mi
Blít. Z takových blít.

Autor Alija Harisović, 09.04.2015
Přečteno 481x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí