KOLABORANT

KOLABORANT

Anotace: Většina lidí jsou červi. Nemají páteř, nemají srdce, ale jejich útroby stráví skoro vše.

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM

 

 

Když už musíš být spolujezdec

Když už sám neumíš držet volant

Nauč se vždycky včas kabát převléct

A být vždy mistrovský kolaborant.

 

Chceš obstát bez dřiny ve velkém světě

Obdržet část lupu nájezdných band

Půjdeš-li sám, hned každý zfackuje tě

Musíš být mistrovský kolaborant

 

Když už ti je jedno s kým to klapne

Kdo bude napínat gumu tvých kšand

Pokud ti to není trochu trapné

Buď aspoň mistrovský kolaborant

 

Stačí se vyznat kdo je tu gróf

A stačí mít přehled kdo je ten grand

Zdržet se otázek a zbytečných slov

A budeš mistrovský kolaborant

 

Stůj za tím, kdo druhým na krk šlape

Pach smrti zakryje deodorant

Hlavně když ti z toho profit kape

Potom jsi mistrovský kolaborant

 

Řekni jim když budou tě chtít soudit -

Myslel jsem že to byl jen figurant

Pak budeš od druhých lítost loudit

A budeš mistrovský kolaborant

 

Odlákej pozornost na jiného

Ať je již tvůj rodák či imigrant

Hledáte viníka – zde máte ho

Pak budeš mistrovský kolaborant

 

Musíš být cynicky pragmatický

Když mu pak půjdou rozhodit sandál

Řekni jim tak vždycky činívá rod lidský

A buď mistrovský kolaborant dál

Autor Alija Harisović, 10.04.2015
Přečteno 740x
Tipy 4
Poslední tipující: Ejgo, Jort, Frr, lexus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí