Nápis

Nápis

Anotace: Tak to dopadá, když někdo neuváženě vypustí moudro do světa...haluz Borova.

Sbírka: Stručné verše

Na nábřeží vltavského toku
Pod stínem památek a kouře a prachu
Na pobořené zídce stojí nápis psaný krví
"Umřel jsem, abyste vy mohli žít
Žil jsem pro vás"

"Kdo? Ptám se, kdo v barvě vlastní smočil ruku?
Kdo podlehl tak jednoduše strachu
Že zdi tak bez rozmyslu barví?"
Skví se nápis na titulní straně novin
I z rozhlasu zní tato slova

O padesát let později
Páskové pokládají k zídce věnce
Jako na hrob neznámého vojína
Autor Ravena Lupus, 17.05.2016
Přečteno 562x
Tipy 2
Poslední tipující: Oxík, Mácha
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí