Mé Bohemii

Mé Bohemii

Anotace: ...

Chtěl bych obvázat tvé rány

a kosti, které zpřelámány;

tvůj šat rudo-bílý

a modré vlasy víly

znovu vyžehlit,

by vzpřímeně stál lid;

 

pro tebe bych vzdal se krve svojí

a doufal bych, že zranění se zhojí;

chci s tebou usednout pod rozkvetlou lípu;

ať navěky zní chorál z vrchu Řípu;

ať mezi vrahy provždy šíří paniku

válečný křik Václava a jeho jezdců z Blaníku;

 

však své žití odevzdalas' brzy

a mně zbyl jen pláč a slzy

Autor Oxík, 18.08.2016
Přečteno 503x
Tipy 4
Poslední tipující: Ravena Lupus, Fany
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tohle je veledílo, brachu.

24.08.2016 01:46:25 | Ravena Lupus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí