Volba volby

Volba volby

Na pozadí událostí tyčí se černý stín
zprávy jako z nočních můr nebo z lihovin
pomalu nás mocní vedou jako ovce ven
a náš mozek bez okolků bývá vypleněn.

Denně doma usedáme před obrazy doby
jež jsou plné násilí a nelidské zloby
pomalu se utápíme v šedi smutných dnů
jako by náš vlastní život rychle pominul.

Kdopak tohle v tichu řídí, chtěl bych vědět rád
pomalu se jak smrad šíří velký korporát
který nám chce řídit život směrem který chtěj
jako ovce na porážku cítím beznaděj.

Velký bratr rozdává nám divné úkoly
cítím se tak nesvobodný všemu navzdory
a tak tiše pobrukuji píseň pravdy své
oni mě hned izolují budu usměrněn.

Pomalu nám život mění jejich zákony
a to přesto, že je nechcem lidem na vzdory
jednou za čas hodí kůrku v podobě voleb
naslibují zlaté časy a nejkrásnější svět.

Nevěřte jim lidi zlatý chtějí jenom krást
ukecaný, užvaněný prý že zlevní chlast
nedávejte svoji duši ďáblu v kravatě
za sliby a silné řeči a lži ve zlatě. 
Autor Ďábel sám, 23.09.2016
Přečteno 468x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, Fany
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Můj mozek je vypleněn setrvale... vždycky si naslibuju, že s tím něco udělám, ale - sliby chyby... :-)

23.09.2016 07:30:47 | Iva Husárková

Anděl s ďáblem v těle

23.09.2016 06:27:45 | Ďábel sám

Ďábel proti ďáblům, jestli on to nebude převlečený anděl :-)!

23.09.2016 06:14:22 | Fany

:-)

26.09.2016 12:47:50 | Tvořilka Lenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí