V peci

V peci

Každý jsme jiný a přitom tak stejný
postav mě na nohy nebo mě sejmi
nedej mi do rukou smrtelné zbraně
zevlujou nad námi jak hbité káně.

Dívám se na zemi a co se to děje
kam ten náš život pomalu spěje
nádech a výdech, ráno a noc
člověk se změnil chce získat moc.

Obludné představy s modlami v mysli
chvíli se spouzíš a pak znejistíš
život se uzamknul do bídné krabice
plný je talíř a plná je sklenice.

Pomalu zžíráme jen sami sebe
dívajíc na telku, hledajíc nebe
a místo soucitu úsměv a strach
čekání na chvíli až bude z nás prach.

Z rádia slýcháme komenty moci
jak stádo ovcí jak tupý otroci
hozený žvanec na krvavé zemi
potupen mocí, zbitý a němý.

Nelze už žít pod svitem slunce
brodit se potokem a lovit pulce
můžu být sledován jak kuře v kleci
zákazy, příkazy, naložen v peci.
Autor Ďábel sám, 22.12.2016
Přečteno 551x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Frr, Romana Šamanka Ladyloba, Jeněcovevzduchukrásného, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vžiď to říkám pořááád,
Stejně jednou v prachu lehnem a červi nás roznesou ...
Líbilo, snad je to jen kapku pochmurné.:-)

22.12.2016 21:04:49 | Jeněcovevzduchukrásného

Záleží na rozměrech toho kdo si sedá. :)

22.12.2016 14:54:43 | Ďábel sám

A jakpak se sedá na lopatu...? Líbí. ST. :-))

22.12.2016 11:59:14 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí