Doba Velikonoc

Doba Velikonoc

Anotace: báseň o Velikonocích

Sbírka: Po stopách vesnice

Hoj! Skončila doba plná veselí
vyšli kluci ráno, v rukou pomlázky
aby naháněli děvečky někde v jeteli
zpátky se vraceli s košíky dobrot od lásky

Barevná vajíčka se choulí v ošatce
doba Velikonoc je dávno pryč
ač svátky jara trvaly jen krátce
musí vesna najít k jaru klíč

V kuchyni nezbyl ani ždibec mazance
který s láskou má maminka upekla
snad zbyl pro vrabce aspoň kus žvance
ve váze vrbová větvička od kočiček otekla

Na blankytu se volně pasou beránci s jehňaty
na pomlázce už raší první lístečky od země
z vrby zrovna vyrašily první jehnědy
za oknem mého domu svítí plno zeleně
Autor Petr27, 05.04.2018
Přečteno 482x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hoj! Petí moc hezky!

06.04.2018 06:47:45 | Anděl

Díky :)

07.04.2018 18:06:56 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí