r o u š k a

r o u š k a

Po světě, 
viděla,
běhat jsem roušku.
Gumičky něměla na žádném oušku. 

Svět je tak prázdný, 
plakala rouška. 
Bez ouška.
Bez citu.
Bez lásky na mezi.
Kde jste lidi.
Kam vás odvezli?

Lidi jsou zalezlí v krytu. 
Na svém území. 

Bezpečí.
Bez čí?
Bez ničí pomoci. 
Vzájemného soucitu a solidarity.
Nevzejde. 

Babiš nás zachrání.
Nebojte, to přejde.

Chcete něco?
Všeho máme dost.
Lekárske prístoje.
Dezinfekcie.
Aj rouška.

Šiju, šijeme. 
Cože? My něco šijeme?
To mi snad ušlo.
Nepošeptala jsi mi to,
politická muško.

Čína nás zachrání, 
pošle po netopýrech tísíce rouško. 

A tak dál si plyne městem rouška.
Hledajíc další dvouvrstvá rouška, 
aby si mohla zakrýt svá modrá očka.
Jelikož se už nevydží koukat jak, 
koronavirovou krizi řídí slovenský netopýrák.

Autor doslovaodslova, 07.04.2020
Přečteno 341x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí