Občan

Občan

Pro peníze kazíš si zdraví
Vnucuješ si, že tě to baví

Rozum vystřídala poslušnost
Za odměnu dána příslušnost

Pro odměnu ohneš si hřbet
Když vyšlou tě vpřed

Se stádem pochoduješ
Hlavou na vše přikyvuješ

I když vnitřně cítíš opak
Nechceš nechat do sebe kopat

Odlišnost znamená inkvizici
Když vládnou politici

Kteří mají krysí povahu
A s poctivými leští podlahu

Lež teď znamená pravdu
Vlajku z hradu stáhnu

Vyvěsím trenky rudé
Tohle pravda bude!

A ty jen zíráš tupě
Aby necítil jsi se hloupě

Zařadíš se zase zpátky
Aby vyvaroval jsi se hádky
Autor Tulák, 02.08.2020
Přečteno 311x
Tipy 13
Poslední tipující: blik, Jeněcovevzduchukrásného, Eru Alonnar, Poetik, Emily Říhová, Frr, Marten, Iva Husárková, Tomcat, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...stáhneme trenky, brod je blízko...už tady...;-)

03.08.2020 14:07:22 | Marten

Za peníze ztrácíme zdraví, a pak ho za peníze kupujeme, tak to funguje a skoro nikomu To nevadí ;o(

02.08.2020 19:56:15 | Crazymike

Samozřejmě, že ano. Za peníze se cpeš, tloustneš, za peníze se odtučňuješ.
A víš co lidí si nechává odstraňovat své kérky a to je dražší než si ji nechal tetovat!!

19.12.2020 23:30:17 | blik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí