Hřích?

Hřích?

Anotace: Nejedná se o počin čerstvě napsaný, nýbrž ji mám již nějakou dobu v "šuplíku"..

Jak hrozná zdá se mi myšlenka

přivésti dítě do těchto let,

kdy nejeví se naděje žádná,

jak spasit tento svět? 

 

Jak udat tvar chaosu? 

Jak jen umírnit prázdné boje? 

Jak pomoci lidem od hladu

především po zlatě? 

 

Možná blázen, mám však jasno. 

Potomka přivedu

pouze kdyby ve mě cosi změklo.

Navždy raději sám budu..

 

Kolem těla sílí nám lano. 

Pomalu nás do kozelce svazuje. 

Až budem moci říct jen ano.

Salám nám svaz ukrajuje.

 

Nadlidi nám diktují,

jak správný člověk vypadá,

co si myslí

a co vyznává.

 

Třídní boj je již patrný. 

Hlasy odpůrců jsou překřičeni.

Něco nám zde věru hnije, 

to bude bájná demokracie.

 

Před třiceti lety, když zvonily klíče,

měli být Krasavci zakázáni.

Však v současné době,

jsou jakýsi prvek tmelící.

 

Jen na nich stojí koalice

vlády nejapného tupce. 

Nepřivedu věru dítě

mezi takovéto zločince.

 

 

 

Autor Martin_Beneš, 22.10.2020
Přečteno 360x
Tipy 7
Poslední tipující: blik, Laven De Brig, Donne
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Martine, pěkná báseň a souzním s Tebou.Na svůj věk máš hlubokou myšlenku.
S těmi dětmi je to složitější, ale srdíčko Ti jednou samo napoví, zda ano či ne. Děti jsou pokračovatelé nás a bylo by škoda, kdyby už pokračování nebylo .-)

02.11.2020 22:56:42 | Jaruška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí