Jeřabina v horách

Jeřabina v horách

Anotace: Hrdost a odhodlání

Jeřabino vysoko v horách,
zkroucená i rovná.
Zkroucená zimou, vichrem, rovná ve své pevnosti a nezdolnosti.
Kdo z nás se stejně svého života zhostí?

Ty nejsi jako ptáci,
s jarem přilétají,
a když podzim přináší utrpení,
do cizích krajů se ztrácí.

Hory přináší ti těžký osud, jeřabino,
nikdo nepřijde, aby přinesl ti spásu,
ta přichází pouze skrze tvé vlastní odhodlání,
nemysleme si, ani nás nikdo jiný nezachrání.
Autor Ian_Rotten, 08.11.2020
Přečteno 247x
Tipy 12
Poslední tipující: JanPlamínek, Emily Říhová, Donne, jenommarie, šerý, Vivien, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi ta přirovnání
..ano v přírodě najdeme sílu.

Mnohdy i TA rostlinka nejmenší
..skrz skálu najde cestu ke slunci.
..
Hrdost je zde na místě
..bez této hrdosti
..a odhodlání růst nelze*
Pěkná báseň. *ST :)

09.11.2020 10:55:37 | jenommarie

Hezké .Hory mám také ráda. Metafory přenesené do života.

08.11.2020 18:44:38 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí