Kríza

Kríza

 

 

 

                         KRÍZA 

 

 

 Nečakane strmý pád 

 do štádia recesie 

 vyvoláva množstvo strát 

 zo všeobecnej depresie.

 

 Mohutného údivu 

 z hlbokého prepadu,

 na príchod krízy niet divu 

 z hromadenia odpadu.

 

 Prepad akcií na burze 

 dôvodom na paniku,

 špekulanti pri kurze 

 slávia fľašou toniku.

 

 Pritiahnutie opaskov 

 znáša iba bežný plebs,

 obávanou otázkou 

 vyhrabať sa z večných skeps.

 

 Mnohé dlhy toxické 

 spúšťajú pád eura,

 pre krízu priam typické,

 že nálada ponurá.

 

 Nafúknutá bublina 

 virtuálnych peňazí,

 rozšírená šmelina 

 čestných ľudí pokazí.

 

 Smútia všetky známe banky,

 niet už na čom ryžovať,

 akcionárom padnú sánky,

 skúsme rýchlo zdražovať.

 

 Lež vysoká inflácia 

 spúšťa štrajkov celé more,

 nezisková nadácia 

 vidí ciele ako choré.

 

 Neberú sa na zreteľ 

 vzniku krízy príčiny,

 novodobý spasiteľ 

 pácha ďalšie zločiny.

 

 Vlády sveta bezradné 

 čelia vlnám odporu,

 pre zločiny podradné 

 strácajú už podporu.

 

 Takmer všetky majetky 

 v rukách zopár jedincov,

 zločinecké zápletky 

 nenažraných chamtivcov.

 

 Jak sa z krízy dostať preč 

 k bezpečnému úniku,

 či len v boji tasiť meč,

 by konzum čelil zániku?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Peter35, 20.02.2021
Přečteno 240x
Tipy 2
Poslední tipující: OpilyJohn, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bude ještě veselo...

20.02.2021 10:08:30 | OpilyJohn

Tedy z Blavy, kam jsme jezdili pro "bóony" za čtyři pade, bych bolševickou častušku hodnou padesátých let o špinavým špekulantovi nečekal.
Holt časy se mě-é-ní. I když, vlastně, něco mi to trochu něco připomíná.

20.02.2021 09:39:56 | Lesan-2

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí