Voľby

Voľby

 

 

 

                  VOĽBY

 

 

 Blížia sa už ďalšie voľby, 

 uchádzačov ani maku, 

 parlamentných kresiel deľby, 

 neuniknú tvojmu zraku.

 

 Predvolebná agitácia 

 zmenila sa v tuhý boj, 

 sťa na trhu licitácia, 

 otravná jak muší roj.

 

 Pred voľbami každá strana 

 pozornosť chce upútať, 

 uškriekaná ani vrana, 

 hlas do urny pripútať.

 

 Na mítingu ľudí dav, 

 podáva sa zdarma guláš, 

 plané sľuby volič stráv, 

 nie každý má na to guráž.

 

 Nasľubovať modré z neba 

 strana nikdy neváha, 

 správny lístok vhodiť treba, 

 výsledkom je prevaha.

 

 Na bilbordoch krásne heslá, 

 hoci slizké, lepkavé, 

 v túžbe mocných deliť kreslá, 

 vymýšľať ich nutkavé.

 

 Ťahať motúz medový 

 voličovi popod nos, 

 prístup vľúdny, ľudový, 

 o viac hlasov, strana, pros.

 

 Siahodlhé zoznamy 

 uchádzačov o miesta, 

 prechádzajúc menami, 

 tróni svokor, nevesta.

 

 Letákov vždy plnú schránku 

 súcich priamo do koša, 

 letmo prezrúc prvú stránku 

 kandidáta hraboša.

 

 V túžbe deliť korytá, 

 podstupujúc istý risk, 

 pravda v bahne zarytá, 

 prinesie snáď slušný zisk.

 

 Predvolebná diskusia 

 vyškolených zástupcov, 

 zvrátiť trend sa pokúsia, 

 mocichtivých nástupcov.

 

 Už výsledky poznáme, 

 víťazi si medlia dlane, 

 mnohé tváre neznáme, 

 prichystané kradnúť dane.

 

Autor Peter35, 03.02.2023
Přečteno 131x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí