Sníh v sametu

Sníh v sametu

Anotace: Politická satira

Sbírka: Zimní zahrada

Sníh v bílém sametu
od mrazu zem hřeje
i když v úřadu zametu
prostý lid se směje

Český lev ocas svěsí
vítr mu zcuchá hřívu
nad plutokracií se zděsí,
není vlastně vůbec divu

Na náměstí se sběhl dav
kol boháče, co blbosti hlásá
v dálce zřím sto šedých hlav,
z nichž nejedna nadšeně jásá

Česká hlava zeď prorazí,
nebo kámen z cesty odvalí
občas potřebuje obvazy,
ale máloco národ zpomalí
Autor Petr27, 04.02.2023
Přečteno 133x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Stanislav32, Fialový metal, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí