Bílé zlato

Bílé zlato

Nápěv "Pec nám spadla"

-------------------------------

Bílé zlato, houbec za to,

nechce věřit ministr,

cukrovary zavírají,

kde na to vzali mustr?

Rolnictví nám kam se ženeš,

snad nás učíš zdravě žít,

nebudem-li cukrovati,

poletí z nás kila pryč.

 


Lékaři se zaradují,

snižujeme infarkty,

rolní ekonomy raní,

hluboko je do kapsy.

Z čeho už máme vyžíti,

vždyť nic nelze prodati,

do Evropské unie my

půjdeme snad bez gatí.

 


Máme Stolla, dáme góla,

všeckým našim hektarům,

co budeme z cukru dělat,

snad destilát značky "RUM".

V něm rozumně uložená

všechna píle i měna,

ty rolnické Quo Vadis,

jaká tvoje pak cena.

 


Moje cena není žádná,

nepřemýšlejte zlatí,

za chvíli hnůj z ministerstva

budeme jen kydati.

Jestli se nám neprobudí,

neposkytne dotace,

padneme my na pusenky

a západ - jen chechtá se.

Autor Jožo Havel Huzovský, 20.02.2023
Přečteno 188x
Tipy 3
Poslední tipující: Špáďa, Psavec, Fialový metal
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vždy platilo a platit bude:

Není všecko pravé zlato,
co se zvenku třpytí, leskne,
musíte mít vždycky za to,
že hnůj vevnitř s vámi sekne.

21.02.2023 23:06:19 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí