Táta

Táta

sedime v kuchyni 

s tátou pospolu 

on vzteká se kvůli špatnému počasí 

kvůli špinavému nádobí 

kvůli mým slovům o vojácích za okny 

co rudé prapory pověsily na stromy 

pak bouchne pěstí do stolu 

bude válka řekne tiše 

moje káva rozlije se

na květiny na ubruse 

a já nevím proč roztřesu se

na něj pohlédnu 

a mlčky slzu zamáčknu

 

Autor Sára Černá, 17.04.2023
Přečteno 152x
Tipy 16
Poslední tipující: Marten, jitoush, Fialový metal, šerý, Stanislav32, Frr, Psavec, Jan Kacíř, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... moje káva rozlije se / na květiny po ubruse...
To je krásná metafora a jakoby z textů šansonu Ch. Aznavoura.
Výborně napsané dílko*

17.04.2023 15:32:09 | šerý

Děkuju možná ten začátek by šel ještě upravit ale moc děkuju

17.04.2023 18:38:32 | Sára Černá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí