Vážkám

Vážkám

Anotace: ...a prozměnu přírodní romantika, tahle je z letního rozjímání u rybářské chatky na Ploučnici...

Leť, vážko,
postůj chvíli nad hladinou,
ať v cíli můžeš říct, že znáš svůj stín,
a zhyň až teprve
usedneš poprvé
v dívčí klín...
Leť, vážko, leť!
Hleď siluety ryb, těch živých kamenů...
až spatříš ozvěnu ve vlnách jejich chřtánů,
na druhou stranu můžeš odletět.
Tam mezi křídli barvy duhy spící
uhasí svíci nedlouhých
tvých let.
Autor ukume, 10.06.2007
Přečteno 393x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí