Strom

Strom

Anotace: ...prý každý z nás potřebuje strom, od kolébky po rakev... zdá se, že stromy jsou o něco starší než my, třeba bychom si od nich mohli vzít i trošku moudra :o)

Kořeny pevně zapuštěné v zemi
a kůra, kterou zvolna zdobí vrásky,
po zimním spánku míza proudí kmeny
a nejen listům, květům dává tolik lásky.

S odchodem kvítků tvoří semena a plody,
v horkém létě je teplý déšť umývá,
podzim obleče dle nejnovější módy
a strom dál dýchá, pro nás život dýchá.

Na zimní čas se sám připravit umí,
na vánice, chladná mrazivá sucha,
je moudrý, stopky listů odlomí,
přebytky ztrácí, opatruje ducha.

Přikrývka sněhu nitro neohrozí,
naopak jako plášť bezpečně chrání,
a vnitřní teplo, které závidí mnozí,
dá s jarem novou sílu, rozvoj, tvarování…
Autor Cecilka, 27.04.2005
Přečteno 695x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí