Housenka a já

Housenka a já

Anotace: ...

Sedím si tak na seně
a pozoruju
muší život
co třepotá se kolem

(a brouzdá se mi po nohou)

a najednou
(těžko říct, kde se vzala)
na botě
Housenka!

černá hlava
po tělíčku zrzavá
(má dlouhý ošklivý chlupy)

přeruší
svůj rychlomaraton
a upřeně na mě zírá
svýma velikýma očima

(vypadá trošku jako Ty
když se na mně zlobíš)

chvíli si s ní povídám
zpovídám
a ona
jakoby mlčky
přikyvovala

(moje housenka malá)

a ze zamračeného nebe
na nás začíná padat
drobný
chladivý
déšť

(že by nebe plakalo?)

tak ji vezmu
do dlaní
a schovám pod deštník
z letního listoví

a naposledy se podívám
na muší život
co utíká někam pryč

(asi se bojí
mých nebeských slz)

a neslyšně zmizím,
bez loučení

snad Tě ještě uvidím
má malá
ošklivá housenko
pod letním
listovím...
Autor seed.misulka, 30.06.2007
Přečteno 593x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skoro věřím že jsis s housenkou opravdu popovídala :-)

05.07.2007 09:53:00 | Dagon.Lestat - My winter storm

Pěkná souhra s přírodou, líbí se mi to.

04.07.2007 10:59:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí