Léto

Léto

Anotace: báseň o létu

Sbírka: Jezero marné touhy

Třešně zrají
jahody se červenají
Na rozkvetlých loukách motýli tancují
pro radost z veselí

Kapky deště padají na rozpálenou matičku Zem
lučnímu kvítí se zdá tichý sen
Sen o slunci, o vodě, o smíchu a naději
naději, že zas bude příští léto veseleji

Rostou houby, zraje pšenice
na polích září kráska kukuřice
Klasy zlaté, klasy polámané
ruce dělníka namáhané
na sklonku léta
Autor Divant Delvare, 02.07.2007
Přečteno 990x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí