Západ

Západ

Anotace: ... v neděli jsem měl možnost pozorovat krásný západ slunce

Obloha,
tančí v zajetí slunečních mraků.
Dar života končí dnešní pouť,
dávám si k hlavě revolver a
mačkám spoušť.
Né, tak zlé to není...

TA díra zapomnění,
klesá z nebe do setmění,
ale tu nádheru
jež v sobě ukrývá...
...ponechá ještě pár vteřin,
či minut pro nás nevěřící.

Mraky se skvostně chvějí,
červenají studem,
plují, ukrývají jmění,
vzpomínají...

A malíř? Nevěřícně hledí,
paletu barev v rukou má
a neví jak tu správnou barvu namíchat.
Příroda mocná čarodějka,
pouze ona ví,
jakou barvu právě vzít.
Nejen naše vjemy dokáže
svou dokonalostí ochromit.

Pole klasů, voják za vojákem,
také na tu krásu hledí,
uklánějí své bolavé nohy
ke spánku.

Dobrou noc sluníčko sedmitečné ...
Autor vapiti, 11.07.2007
Přečteno 358x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..jen maluj..

12.07.2007 08:51:00 | STIMPRE

"Příroda mocná čarodějka" a ty mocný čaroděj :) krásná

11.07.2007 21:09:00 | evy

Také se mi líbí sloka o malíři a barvách.

11.07.2007 15:17:00 | Joseline

Ta sloka s malířem se mi moc líbí,přírodu nelze napodobit!Velice hezká báseň,máš na ně talent!;-)

11.07.2007 13:33:00 | Chancer

úžasná...nemám slov:))

11.07.2007 01:40:00 | Kirsten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí