Když trávu ranní rosa pokropí...

Když trávu ranní rosa pokropí...

Anotace: Básnička odhalující všechny krásy přírody.

Když trávu ranní rosa pokropí
když ráno otevře své oči
tam na poli se třpytí konopí
a vřez se ke sluníčku točí.

Když slavík nám svou píseň zapěje
když vítr zkosí jarní trávu
to vzbudí v tobě pocit naděje
uvidíš-li přírodu zdrávu.

Když slunko otočí se za tebou
když paprsky ti dá znamení
odhoď poslední náladu chabou
nechť žádná na světě již není.

Když modř na nebi převládne nad černotou
když bílé mráčky zdobíc jeho šat
ti ukáží tu krásu bohatou
vše na tebe se bude smát.

Když ptáci rozletí se do dáli
když otevře se poupě velké
a kapky rosy na něm se jen zasmály
a utvořily v něm jezírko mělké.

Když v jezírku nejedna kapka rosy je
odráží se škála světa barev
jimiž slunce právě maluje
modrá toť obloha, červená krev.

Když dokončeno toto dílo je
když zlo a tajemno již spí
to všechno stane se a roztaje
když trávu ranní rosa pokropí.
Autor Gabcaaa, 20.07.2007
Přečteno 598x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:o) děkuju za chválu, jsem ráda že ti má básnička zvedla náladu:-)

27.07.2007 21:22:00 | Gabcaaa

Moc krásné pohlazení, nějak jsem po přečtení roztála a hned lepší náladu dostala. Díky !

25.07.2007 07:45:00 | lela

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí