Řeky...

Řeky...

Anotace: věnováno vodence

Tam kde řeka Labe pramení,
tam je třeba hledat znamení...

Tam kde řeka Vltava pramení,
tam je třeba odhodit zmatení...

ty dvě řeky,
každá pluje svojí krajinou,
ještě neví, že žijí jedna pro druhou

proplétají se krásou nevinou,
na přehradách vytvářejí malá moře...
někdy přinášejí zhoubu velikou,
když odnášejí naše chlouby,
majetky i touhy...
.
kéž odnesly by i hloupost a světa bol
.
Labe malá města navštíví,
Vltava se Prahou proplíží...
.
.Mění tok časů
bĚhem letních mraků
.Loukám enrergii dováží
.Nezkrotně v peřejích burácí
pÍskají píseň malinou
.K milování doplynou
.
Krásné spojení,
jdou si s láskou vstříc,
náhle nemají si co říct,
přesto spolu putují,
již ne dvě,
ona a ona v jednu své síly spojily,
dvě těla vodou propletená,
dvě těla zmatky popletená.

a kde je nějaká spravedlnost nakonec chci říct,
Vltava delším tokem přispívá,
přesto jako Labe jdou novým zítřkům vstříc

************************************************
podobnost pouze náhodná,
v manželství mužské jméno žena přebírá,
mnohdy (téměř vždy) však hybnou silou
a běžným životním dění se v domácnosti zabývá...
************************************************

...ona ... dobrá víla ... anděl ... žena
Autor vapiti, 26.07.2007
Přečteno 405x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Krásná moc a strašně pravdivá

15.08.2007 05:39:00 | Lucie Teru

:-) Pozdě, ale přece. Jsem tu.
Jednička podtržená a s hvězdičkou!:-D

30.07.2007 18:31:00 | Barunka=o)

Jedničku podtrženou! :-)

26.07.2007 14:52:00 | Chancer

Za báseň dnes zasloužíš jedničku!

26.07.2007 14:09:00 | Bíša

To je krásnější než jsem čekala.

26.07.2007 01:46:00 | Malé nic

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí