Horo-skopová variace

Horo-skopová variace

Anotace: Zvesela, něco se dělá... a něco nedělá...

Slizká kůže ryby, co na stole chybí,
neb vodnář odnesl ji po proudu
a udí si ji tiše ve čmoudu...
A panna na okraji řeky
pak pěsti zatínala vzteky
a zrazena a podvedena
lvu se odevzdala... by trhal tělo na cáry...

Však lev, ten hřívy hrdé, obměkčil srdce tvrdé,
aťs býk, rak, štír či kozoroh
nebo jen prostý neznaboh
co zrozen v roku opice
však poznáš lásku, kraslice,
z vajíčka ptáka Noha.

S milostí od zvířat krále
smí panna kráčeti dále
radostným údolím života
hle, ryba se v písku plácá
a racek křídly třepotá...
Autor Brbla80, 29.07.2007
Přečteno 315x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné! Taky jsem chtěl na tohle téma napsat básničku
ale nějak mi to nešlo. A když vidím tu tvou, tak by asi nebyla tak zajímavá. Pěkná je.

05.08.2007 01:16:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí