Bříza

Bříza

Anotace: Určitě nejnormálnější věc, co jsem za poslední... život napsal.

Ve větru se klátí stará bříza
Se kterou jsem vyrůstal
Vypadá pořád jako mladá holka
Vzpomínám, jak kroutila hlavou,
Když jsme se s klukama prali o to,
Kdo bude hrát za Česko a kdo za Kanadu
A kdo bude Nedvěd
Smála se nám,
Když jsme se snažili vyšplhat na její majestát.
A když jsme jí pak ze zlosti řezali do těla
Různé obrázky,
Jen na nás pohrdavě shlížela.
Hrabali jsme se v hlíně kolem ní
A trhali její kořeny.
Trefovali jsme se do ní ostrými kameny.
Ona se jen smála
Předtím jsem to nechápal
Dnes už ano.
Dnes už jsem starej člověk
Mám samé problémy,
Pořád se za něčím honím
A když pozvednu obočí,
Mám vrásky jak starej chlap.
Ale ta bříza vypadá pořád stejně
Jen je smutná, že jsme odešli.
Autor Jan Simon, 08.05.2005
Přečteno 530x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Už se nesměje, srovnali ji se zemí a někam odtáhli.

07.11.2009 18:30:00 | Jan Simon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí