Matka příroda

Matka příroda

Anotace: nepřestává mne udivovat...

Byl horký letní den
zem vyprahla,její tvář podobá se stařeně.
Oči plné bolesti a smíření
její ústa lačná po doušku.

A všechny Tvé děti,krajino
již nestojí tak hrdě.
Hlavy tiše kloní
níž a níže k Tvému lůnu.

Laně žíznivě ofukují
spadané listí z koryta.
Kde dříve horská tůňka
s křišťálovou vodou byla.

Tak už zaplač.....stařeno!
A pláč Tvůj jest nyní kouzelníkem,
který Tě pro tento okamžik
změní na mladici.
Autor Bačkorka, 12.08.2007
Přečteno 423x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí