Májová

Májová

Anotace: ...velmi inspirativní doba...

Přišel máj
na semaforu života
lásce svítí zelená,
čtu si Šrámka
a myslím na Tebe.

Jarní louku
rozsvítily pampelišky,
těším se
až tudy půjdu bosa.
A nové verše
jakoby se skládaly samy.

Letní vánek
vyfoukl z lesů tíži zimy
i bolavé listí
vyfoukáno jest do ztracena.

Děti již přestaly
plakat za stromečkem s dárky
čistí jarní tůňky
dodávají mlýnkům vody.

Jakoby vše začínalo odznova...

A místo drnčení budíku
Tě otevřeným oknem
vítá do rána zpěv ptáků,
budíš se orosený
a spěcháš
smýt ze sebe
vůni večerní lásky...

...né,to není hřích...

A po své cestě denní potkáváš tolik krásy.
Autor Bačkorka, 16.08.2007
Přečteno 377x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

super báseň hezky napsané

16.08.2007 20:21:00 | Aluna

..až půjdeš zas bosa loukou
a nemusí být zrovna jarní,
napiš další verše,
rád si je přečtu....
Jiří s.

16.08.2007 16:35:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí