Noc a den

Noc a den

Anotace: Byli jste někdy brzy k ránu v lese na palouku?

Noc,
temná noc,
větve stromů komíhají,
měsíc občas srpkem koukne,
valy černých mraků okupují nebe.
Moc,
zvláštní moc,
ty noční chvíle mají,
hlas sovy tmou teskně houkne,
pocit tísně záda mrazí, šíji zebe.
Bos,
stojíš bos,
dech se v hrudi tají,
něčím krokem suchá větev praskne,
temná silueta zvířete prchá kol tebe.
Kos,
zapěl kos,
girlandy červánku zrají,
nedlouho, slunce nad obzor se vyhoupne,
ranní rosa mlžně sedá, oponu tmy, zvedá nebe.
Autor Krtica, 12.05.2005
Přečteno 433x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí