Vodní Přelud

Vodní Přelud

Anotace: Je to o bytosti, kterou si představuji pod slovem voda.

Vodní Přelud

Vodní hlubinou proplouvá,
nevnímaje v zasnění.
Šuměním vln promlouvá,
co i kámen v život promění.

Neviditelná jak tichá vlnka,
jako vánek klidná,
přesto divoká jak srnka
a stále ke všem vlídná.

Nespoutaná jako bouře,
krásná jako kytice.
Občas podobá se couře,
pak zas je jak světice.

Je to přízrak, duch, bytí,
co toulá se sem a tam.
Půvabná jak luční kvítí.
Možná, že jen oční klam.

Je v každém proudu řeky,
každém mořském tajemnu,
je tu s námi celé věky,
však neptejte se po jménu.

Je jako ve tvých snech,
co smysly tvé hladí.
Je světlem v chmurných dnech
Jen tak nic ji nerozladí.

Hlubinou chycena,
uvězněna v čase.
Zůstává ztracena,
v té vodní kráse.
Autor Dark_Gwin, 09.09.2007
Přečteno 335x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí