O májové pěnici

O májové pěnici

Anotace: Už aby zase bylo jaro.

Sledoval jsem pěnici,
v tom přítmí vzrostlých stromů,
co symbol měla na kštici,
od slunce nebo bohů.
Jak čarokrásně zpívala,
jen dotknout se těch tónů,
v písní tý snad vzývala,
něžnou krásu hvozdů.
Sluneční svit se sklání
a šimrá ji tu pod křídly,
z luhů těch a strání,
ostatní ptáci ulítli.
Pěnice je pěnice,
nic krásnějšího není,
já slyším v její rytmice,
tu radost z osamění.
Tu radost z volnosti,
co přilétá nám s jarem,
kdy přelátává polnosti,
pod voňavým hájem.
Buďme k ní vždy laskaví,
vždyť létá velkou dáli,
její hlas tak krásně zní,
však bohužel jen v máji.
Autor Ďábel sám, 18.09.2007
Přečteno 373x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..zase bude:-))..jenom trochu nasněží..a pak šup..
..bude jaro..

18.09.2007 22:52:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí