Síla přírody

Síla přírody

Anotace: trochu návrat k hippies

Nač chtějí lidi stále více,
když kdysi měli přírodu,
jim stačil jenom oheň svíce
a měli svoji pohodu.

Nač jsou jim dneska počítače,
když ani neví, kde je les,
dřív hledali tam vymítače,
a kdo ví, po čem touží dnes.

Snad budou moct se jednou vrátit
a získat zpět co ztratili,
pak nebudou se více trápit
nad tím, co kdysi zhatili.

A jejich zrak zas uzří věci,
co dávno se jim schovaly,
z toho má radost každý přeci
a ptá se: ,,Kde se toulaly?"

Zapadly kamsi na dno hlavy,
zde přečkaly pár století,
občas i ozvaly se stavy
a taky trocha dojetí.

A klidně, ať jim všechno zbyde,
co za ty roky poznali,
vždyť mnozí jsou už "viele Müde"
a někteří již skonali.

Proto by měly naše děti,
s přírodou více souzníti
a né v ní jenom házet smetí,
neb budou rychle zabity.
Autor lu.k, 19.09.2007
Přečteno 405x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí