Zima

Zima

Anotace: inspirace v Krkonoších

Každým rokem zavítá k nám,
dáma v bílém kožichu,
když ji potkám úplně sám,
hned mě mrazí na břichu.

Ještě než-li na okolí,
bílou deku položí,
s Mrazem vjedou i do polí,
květy v oknech vytvoří.

Každým rokem její příchod,
všechny nás vždy zaskočí,
teď tu dámu čeká východ,
v Rusku tam to roztočí:)

Nás tu bude Zima bavit,
vše je jako z obrázku,
sněhuláky budem stavit,
mám však jednu otázku...

Paní Zimo, navštívíš nás
u slavnostní večere?
Ježíšek tu nechá pro vás,
pytel plný futeře.

Zůstaňte i mezi svátky,
zkontrolujem sjezdovky,
zdali nejsou o sníh hádky
a jak jezdí lanovky.

Nový rok ten přivítáme,
silvestrovskou hlaholí
a taky si všichni dáme,
předsevzetí pro voly.

Rok s rokem se opět minou,
už jenom dva měsíce,
zůstanem tu s paní Zimou,
na jaro se těšíce.
Autor lu.k, 21.09.2007
Přečteno 539x
Tipy 1
Poslední tipující: hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné...už se těším na sníh:)

21.09.2007 09:47:00 | kulí očko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí