Lípa

Lípa

Anotace: Básničku sem napsal ve škole, když se mi nechtělo zrovna moc poslouchat učitelku v češtině... jinak za každý komentář jsem vděčný...

Roste lípa na jižním svahu,
šlechtic ji tu vysadil,
roste pomalu, vidí Prahu,
vítr kůru pohladil.

Roste dlouho, roste roky,
další roční období,
kolem vojáků zní kroky,
šrámy od výstřelů...
její kůru ozdobí.

Roste dále, roste výše,
přežila sto hromů,
pod ní voják dopis píše,
že se vrací domů.

Roste stále, krásně kvete,
přežila i válku,
demokracie lidstvo smete,
slušnost zmizí v dálku.

Když přijde další století,
tak dřevo třeba do světa,
stará lípa na zem sletí,
nepřežila člověka.
Autor dinornis, 24.09.2007
Přečteno 388x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné...:)

24.09.2007 21:42:00 | Lillian Bann

nepřežila člověka

24.09.2007 21:15:00 | snítek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí